Share This Post
Categories:
Abuz de incredere
Infractiunea de abuz de incredere este pedepsita de lege si se defineste ca fiind insusirea bunurilor mobile ale altor persoane, detinute cu titluri, sau dispunerea de un bun fara drepturi. De asemenea, refuzul de a restitui un bun se va pedepsi cu inchisoarea pana la 3 ani sau cu amenda.
Pentru o consultatie gratuita accesati link-ul avocat drept penal Bucuresti si completati formularul de pe aceasta pagina.
Cu o pedeapsa identica este sanctionata si schimbarea completa sau in parte a substantelor, respectiv a calitatii marfurilor are au fost incredintate spre transport. In cazul in care se schimba substanta sau calitatea marfurilor prin utilizarea unor alte substante alteratoare, pedeapsa poate fi de 5 ani maxim.
Daca aveti intrebari cu privire la situatia dumneavoastra nu ezitate sa ne contactati la consultanta juridica online Bucuresti.
De asemenea, distrugerea obiectelor care sunt primite in gaj de creditor este similara. Atunci cand bunul este proprietate privata, actiunea se demareaza in momentul in care partea vatamata depune plangerea. Daca partile se impaca este inlaturata raspunderea penala.
Apelati cu incredere la un cabinet de avocatura din Bucuresti specializat in penal.
Buna desfasurare si formarea relatiilor sociale care au caracter patrimonial implica mai multa incredere pe care persoanele care ajung in astfel de relatii si-o acorda unele altor. Doar in masura in care aceasta conditie este indeplina, fiecare persoana lasa in posesia sau in detentia altora, bunuri care trebuie pastrate si transportate fara teama ca ar putea sa fie insusite sau se poate refuza returnarea lor.
In cazul in care aceste persoane nu isi acorda incredere ele nu ar intra in astfel de relatii motiv pentru care pot aparea tulburari in societate.
Pentru rezolvarea problemelor dumneavoastra nu ezitati sa contactati avocat online drept penal.
Infractiunea a primit numele de abuz de incredere pentru ca faptuitorul este cel care abuzeaza de catre persoana care i-a oferit bunul si se transforma in pretins proprietar. Prin incriminarea acestui tip de abuz, legiuitorii urmaresc sa asigure increderea pe care relatiile sociale se bazeaza in ceea ce priveste caracterul patrimonial, si urmaresc sa apere bunurile mobile si pe proprietarii acestora. Relatiile sociale patrimoniale sunt cele care determina aceasta infractiune si reprezinta obiectul sau.
Pentru a afla detalii dspre situatia dumneavoastra contactati firma de avocatura din Bucuresti, sectorul 3.
Art. 239: Abuzul de încredere prin fraudarea creditorilor
(1) Fapta debitorului de a înstrăina, ascunde, deteriora sau distruge, în tot sau în parte, valori ori bunuri din patrimoniul său ori de a invoca acte sau datorii fictive în scopul fraudării creditorilor se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei care, ştiind că nu va putea plăti, achiziţionează bunuri ori servicii producând o pagubă creditorului.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.