Centre de dezintoxicare pentru droguri
Centre de dezintoxicare pentru droguri – Dezintoxicarea reprezinta procesul de curatare al organismului de toxinele acumulate in corp din cauza consumului de droguri.
Dezintoxicarea reprezinta etapa in care o persoana dependenta este ajutata sa depaseasca simptomele acute ale abstinentei, folosind medicamentatie sub supravegherea unui medic specializat. Prin dezintoxicare se trateaza efectele fizice care apar odata ce consumul de substante inceteaza.
Daca ai probleme trebuie sa apelezi la un avocat specializat in traficul de droguri, nu actiona fara sa consulti un avocat, aceasta infractiune este foarte grava si poate avea consecinte nefaste. Noi te ajutam sa intelegi in ce situatie esti si cum trebuie sa procedezi pentru a-ti crea o situatie favorabila! Apeleaza 0724 031 441 sau scrie-ne pe mail av.mihaelavasile@yahoo.com, avocat specializat in astfel de cazuri Andreea Vasile!
Legiuitorul roman nu incrimineaza consumul de droguri, dar sanctioneaza detinerea de droguri, indiferent de cantitate si scop. Legea sanctioneaza mai bland persoana dependenta de droguri decat pe cea care face trafic.
De aceea exista o tendinta de relaxare a pedepselor aplicate dependentilor de droguri, apreciindu-se ca fata de acestia trebuie sa se aplice mai degraba masuri de natura medicala. Instantele fac diferenta intre un dependent de droguri si un consumator care face si trafic.
Dependentul de droguri
Un dependent de droguri este acea persoana care are ca simptom principal atractia compulsiva fata de consumul de droguri. Dependenta de droguri are un efect distrugator asupra vietii si sanatatii unei persoane si poate cauza chiar deces daca nu se intervine la timp. Din pacate, de cele mai multe ori, persoanele dependente nu doresc sa obtina ajutor pentru ca ei cred ca nu au nevoie.
Depedenta de droguri se caracterizeaza prin nevoia intensa, uneori incontrolabila, de consum al drogurilor. Dependenta de droguri afecteaza mai multe parti ale creierului, astfel ca este o boala. Unele persoane sunt mai afectate decat altele si pot deveni mai usor dependente.
Dependentul de droguri este o persoana prinsa fizic si emotional in droguri, iar viata sa se centreaza in jurul abtinerii acestora. Dependenta afecteaza toate planurile: fizic, emotional, familial, profesional, spiritual.
Ajutorul acordat unui dependent de droguri
De cele mai multe ori, o persoana dependenta de droguri nu doreste sa fie ajutata, astfel ca acest ajutor revine apropiatilor. Exista mecanisme de a face face acestor situatii si se poate acorda sprijinul necesar persoanei dependente.
Deoarece consumul de droguri are efecte pe atat de multe aspecte ale vietii, tratamentul nu este simplu. Totusi, o problema foarte mare este aceea ca de multe ori familia sau prietenii inchid ochii intr-o astfel de situatie, sperand ca persoana isi va reveni singura, iar dependenta va disparea de la sine. Negarea nu ajuta. Persoanele dependente au un nivel redus de a lua decizii, astfel ca este mai bine ca cei apropiati sa intervina.
Este foarte important ca discutia cu dependentul sa nu fie dura sau agresiva. Cei din jur trebuie sa accepte ca situatia este dificila. E posibil ca apropiatii sa simta frica sau furie, dar este necesar sa se evite judecata. Niciodata nu trebuie spus unei persoane dependente: “Esti dependent de droguri”, ci, mai degraba “ Cred ca ai o problema cu drogurile”.
O discutie cu un dependent de droguri trebuie sa inceapa prin exprimarea ingrijorarii si sustinerea acestuia. Este nevoie sa fie lasate informatii imprastiate prin casa pentru ca persoana sa ajunga la ele. Apropiatii trebuie sa pastreze la indemana numerele de telefon ale specialistilor care ofera tratament pentru a putea fi sunati cat mai repede odata ce s-a acceptat ajutorul.
Dependenta de droguri este o boala ce se trateaza
Multe persoane din tara noastra nu stiu ca pot gasi ajutor in cazul dependentei de droguri si majoritatea celor care aleg sa se trateze reusesc sa se reabiliteze.
Dependenta este o boala complexa, dar care se trateaza. Pentru ca o persoana sa poata fi ajutata este nevoie de specialisti, care stiu exact care este tratamentul eficient pentru fiecare individ in parte.
Cand o persoana recunoaste ca are o problema, jumatate din ea este deja rezolvata. De aceea este important ca dependentul sa isi asume responsabilitatea pentru dependenta sa si sa ceara ajutor. Ajutorul consta in special in terapie sau dezintoxicare.
Dezintoxicarea este faza in care corpul incepe sa se vindece in absenta consumului drogurilor. Aceasta etapa se realizeaza de catre centrele medicale, sub supraveghere de specialitate. Din fericire, in tara noastra gasim multe centre de dezintoxicare, fiecare in functie de nevoile individului.
Centre de dezintoxicare
A.Centre pentru dezintoxicare adulti
Spitalul Alexandru Obregia – Secţia XVI
Adresa: Sos. Berceni nr. 10-12, sect. 4, Bucureşti
Persoană de contact : Director Dr. Lucian Vasilescu
Telefon : 021 334 49 73, interior 465
Spitalul Alexandru Obregia – Secţia XVII
Adresa: Sos. Berceni nr. 10-12, sect. 4, Bucuresti
Persoana de contact : Director Dr. Doina Constantinescu
Telefon : 021 334 49 73, interior 490
Centrul de Evaluare şi Tratament a Toxicodependenţilor pentru Tineri < Sf. Stelian >
Adresa: Str. ing. Cristian Pascal, nr. 25-27, sector 6, Bucuresti
Persoana de contact : Dr. Cristina Hudiţă
Telefon: 021 315 49 61
Infoline: 021 314 4475 (intre 08:00-15:00)
B.Centre pentru dezintoxicare minori
Spitalul Alexandru Obregia – Sectia de Neuropsihiatrie Infantila
Adresa: Sos. Berceni nr. 10-12, sect. 4, Bucureşti
Persoana de contact : Director Dr. Corina Ciobanu
Telefon : 021 34 51 75, interior 364
C.Centre pentru supradoze
In cazul minorilor:
Spitalul Clinic de Copii < Grigore Alexandrescu > – Sectia Toxicologie
Adresa: Bd. Iancu de Hunedoara nr. 30 – 32, sect. 1 Bucureşti
Persoana de contact : Dr. Coriolan Ulmeanu
Telefon : 021 210 61 83, 021 210 62 82
In cazul adultilor:
Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca – sectia Toxicologie
Adresa: Calea Floreasca nr. 8, sect. 1, Bucuresti
Persoana de contact : Dr. Radu Macovei
Telefon : 021 230 01 06, interior 291
D. Ambulatoriu
Laboratorul de Sanatate Mintala
Adresa: Str. Argeşelu nr. 8, sector 4, Bucuresti
Persoane de contact : Director : Gheorghe Budileanu
Dr. Cristian Bellu Bengescu
Telefon: 021 450 21 02, 021 450 18 05
Servicii gratuite : – tratament de substitutie cu metadona
-suport psihologic de specialitate
Laboratorul de Sanatate Mintala
Bd. Nicolae Grigorescu nr. 41, Sector 3, Bucuresti
Persoana de contact : Dr. Micloş
Telefon: 021 340 03 35, interior 159, 175
Servicii gratuite : – tratament de substitutie cu metadona
-suport psihologic de specialitate
Centrul de Evaluare şi Tratament a Toxicodependentilor pentru Tineri < Sf. Stelian >
Adresa: Str. ing. Cristian Pascal, nr. 25-27, sector 6, Bucuresti
Persoana de contact : Dr. Cristina Hudita
Telefon: 021 315 49 61
Infoline: 021 314 44 75 (intre 08:00-15:00)
E.Centru de postcura si reabilitare psihosociala
Spitalul de Psihiatrie Balaceanca
Adresa: Bucuresti – Sectia 4 psihiatrie – Centrul Postcura toxicomani
Persoana de contact : Sef Sectie Dr. Cristina Popescu
Telefon: 021 255 14 11, 021 255 24 00
Puteti afla mai multe espre dependenta de droguri aici Wikipedia.